Jdi na obsah Jdi na menu
 


13. 3. 2020

Osobní vzpomínky na paní Danu

To není možné. Jako by člověk nevěřil. Přiznám se, když jsem četla tu zprávu, hrklo ve mě. Věděla jsem, že je na tom špatně, ale v koutku duše jsem doufala, že ještě pár let bude s námi. Leč o legendě  z největších, paní Daně Zátopkové, od pátku 13.3.budeme bohužel mluvit už jen v minulém čase. Už není mezi námi.....

Čtenář promine emocionální odstavec na počátku, ale autorka tohoto textu měla tu čest paní Danu znát osobně, proto jí tato vpravdě smutná zpráva velice otřásla. 

Dovolím si připomenout nejnezapomenutelnější setkání s ní ( byla jsem přímo u toho!)

1) Rozlučka Jana Železného 2006 Mladá Boleslav- tam jsem ji potkala poprvé.Dojala  mne její vitalita a sportovní zapálenost

2) Rozhovor s paní Danou v Troji 2012- rozhovor pro tyto stránky. Nezapomenu, když mi ukazovala oštěp z legendárních olympijských her v Helsinkách. Její lakonická poznámka:"Pojďte se na něj podívat, mám ho v kumbále! ( Emil z oštěpu udělal násadu na koště!)" mne ohromila. Stejně jako to, že jsem jej spatřila na vlastní oči.

3) Křest knihy v Quadriu před pár lety. Tehdy se už pohybovala o holi, ale přesto jakoby roztála při zvucích moravských písní.

Odpočívejte v pokoji, paní Dano! Světu královny sportu velmi chybíte! 

Michaela Famfulíková 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář