Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. 8. 2011

Ladislav Krnáč: Svetová atletika

Slavný atletický novinář a činovník  Ladislav Krnáč, který před několika lety zemřel, napsal mnoho zajímavých knih: mimo jiné Zlatou knihu atletiky s Alfrédem Janeckým, Čeňkem Kohlmannem a Janem Popperem. Dílko, které chci dnes hodnotit, se jmenuje Tisíc hviezd: Svetová atletika, a monitoruje atletické dějiny od roku 1900, a končí olympiádou v Sydney 2000.

Svetová atletika má dva svazky: mužskou a ženskou část ( první část vyšla roku 2002,druhá 2004). Krnáč po jednotlivých disciplínách přibližuje velké osobnosti světové atletiky a nebojí se zacházet do detailů. To ocení zejména odborníci. Ale i běžný atletický fanda si přijde na své: dozví se tam mnoho zajímavostí o osobnostech, které pomáhaly psát běh dějin atletiky.  V závěru najde čtenář  odkazy na použité zdroje, které zcela jistě přispějí k jeho dalšímu vzdělávání v oblasti atletiky.

Celkové hodnocení knihy: plusem je detailní popis událostí.  Oceňuii také nápad nechat na začátku skrze  její stránky  promluvit významné  československé atletické osobnosti. Jako velké negativum vnímám, že vzhledem k autorově smrti už asi nedojde k její reedici. 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář