Jdi na obsah Jdi na menu
 


26. 9. 2012

Na to, že jsme malý oddíl, dosáhla atletika ve Vlašimi mnoha úspěchů, říká předseda oddílu a trenér Martin Svoboda

Martin Svoboda. Trenér a předseda vlašimského atletického oddílu. Po skončení vlašimských zahajovacích závodů jsem si s ním exkluzivně pro Atletiku všelijak povídala:

První závod na novém tartanu je za vámi. Jaké máte pocity?

„Čekal jsem více účastníků z jiných oddílů, ale byl jsem na druhou stranu smířen s nižší účastí – je konec sezony.“

Jak se vám líbily výkony vlašimských zástupců?

„ Výsledky odpovídají konci sezony, takže někteří předvedli pěkné výkony, na jiných už bylo vidět, že sezonní vrchol mají za sebou, a že už moc netrénují. Pevně doufám, že až budeme dělat příští rok v květnu, v červnu závody zde ve Vlašimi, že výkonnost bude lepší.“

Když byste měl celkově zhodnotit atletickou sezonu ve Vlašimi, který výsledek zástupce vlašimské atletiky na Vás nejsilněji zapůsobil, udělal nejsilnější dojem?

„Těch výsledků je víc – sice jich nebylo tolik, jako v předchozích letech, ale máme celkem 10-11 medailí z MČR v různých kategoriích, což je na to, že jsme malý oddíl, pěkný  počinek. Máme zlato od Matyáše Vrtišky v trojskoku, Honza Ján byl třetí na  překážkách do 22 let, měli jsme i stříbra a bronzy na juniorském MČR, dále Lenka Matoušková, která letos se účastnila mistrovství světa neslyšících,kde brala 4., 6. a 8.místo.  Fantastické medailové umístění získala  i Hana Kárníková na ME veteránů – ona je velmi tichá a neviditelná osoba, ale na vlašimském hřišti působí už 40 let,což je něco neuvěřitelného.

Já si dovolím doplnit jeden výsledek, na který jste zapomněl, a který je pro mne osobně největším překvapením sezony, ačkoli tam nebyla ta nejlepší konkurence, a sice půlmaratonský bronz Jindřišky Martínkové na MČR!

„To je opravdu zajímavý případ. Jindřiška za nás dlouho závodila, pak se na pár let odmlčela,předloni se vrátila, šla do Plzně, znovu se vrátila, a najednou medaile z dospělých! Je to vynikající, čeho dosáhla. Půlmaraton rozhodně nepatří mezi ty top atletické discipliny, ale je to  zcela jistě jedna z nejbolestivějších. A pokud jde o spojení bolest a Jindřiška, tak na posledním kole druhé ligy v Praze běžela 5 km se zlomenými žebry a vyhrála!

Jindřiška je nezmar! Pamatuji se, že před zhruba 10 lety jen tak pro radost běhala na místním stadionu a nikdy mě nenapadlo, že bude mít republikovou medaili!

„ Tak to mě taky ne. Vím, co dávala do tréninku v minulosti, ale to, co se v ní zlomilo během studií v Praze, to je pro nás a pro atletiku jenom dobře.“

S Martinem Svobodou si povídala Michaela Famfulíková

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář